Delte kontorplasser og det moderne Coworking begrepet vi kjenner i dag oppstod da Brad Neuberg ønsket å beskrive fenomenet ved å jobbe sammen som likestilte, og det første Coworking-spacet så dagens lys i San Francisco i 2005.

Selv om ideen om å jobbe sammen på delte kontorplasser er eldre enn dette, var det i 2005 det fikk et navn og ble et konsept med enorm vekst verden over.

En alternativ løsning på kontor

Som bedrift i oppstartsfasen kan du velge å jobbe hjemmefra, eller du kan leie et lite ordinært kontor. Men det finnes altså en tredje løsning.

Forskjellen merkes med en gang, delte kontorplasser er løsningen for deg som ønsker deg bort fra hjemmekontor, bibliotek og kafé. Og samtidig ønsker et inspirerende arbeidsmiljø hvor du kan møte samarbeidspartnere og andre for nettverksbygging i jobbsammenheng.

Her kan morgenkaffen hentes samtidig som du kan slå av en prat med nye mulige samarbeidspartnere.

Du sitter på en delt arbeidsplass som samtidig skal være inspirerende og rimelig.

Velg et tilbud som passer deg, her finnes hot-desks, private møterom, små kontorer og åpne kontorlandskap rundt større bord.

Hva er hot-desk?

Hot-desks eller Drop-in er et konsept hvor hver enkelt har skrivebordsplass som ikke er fast. Er du ferdig, overlater du simpelthen plassen til andre. Plassene er ikke faste, men brukes av flere, derav navnet «hot-desk».

På deling

Coworking er deling, deling av ideer, ressurser, ferdigheter og kaffe.

I et konsept som Coworking deler alle på kontorplasser, printerne og alle andre kontorfasiliteter.

 

Fordelene ved Coworking

Pris

Leiers kontor på vanlig måte, er det forbundet med høye kostnader.
Det er ikke bare leiepris av lokale, men det må også møbleres og kjøpes inn nødvendige rekvisita.

Pengene du sparer på å velge Coworking som løsning, kan du velge å putte inn andre steder i din bedrift.

I Coworking er det gjerne forskjellige priser for behovet hver enkelt har. Er dere et team kan dere få tilpasset en fleksibel løsning som passer, det samme gjelder om du er en enkeltperson.

Et profesjonelt men komfortabelt arbeidsmiljø.

Her kan du komme som du er, jobbe i fred for støy i lukkede rom med full fokus på sin bedrift og sitt arbeid. Eller sosialisere og møte andre om man ønsker det.

Networking og sosialisering

Å drive kontor hjemmefra kan være en ensom tilværelse, kanskje er du nyinnflyttet og mangler bekjentskapene du ønsker deg?

Ideen og mulighetene for å møte andre mennesker er i høyeste grad tilstedeværende i Coworking miljøet. Fasiliteter som bordtennisbord, minigolf, massasjestoler og lignende er tilgjengelig for hyggelig rekreasjon.
Coworking gir muligheter når det gjelder sosialisering, og kreativ stimuli bør være en del av et godt Coworking-space. Her kan du  benytte kunnskapen andre i Coworking miljøet innehar, mulighetene for å bytte kunnskaper med andre og motta tjenester tilbake er gull verdt i etableringsfasen.

En unik mulighet

Til å skaffe deg kontakter og samarbeidspartnere. Coworking har ofte sosiale sammenkomster, seminarer og workshops for å samle mennesker, dette er en unik mulighet om du ønsker å treffe nye mennesker og skape kontakter.

En bivirkning av et slikt miljø kan også vises på kreativiteten.

Coworking er en super løsning for Freelancere, små oppstartsbedrifter, enkeltmannsforetak men også mange større bedrifter ser potensialet i Coworking. Ofte har store bedrifter hovedkvarteret sitt i et annet land eller by og det kan være en billig og effektiv måte å utvide sin bedrift uten de store kostnadene.

Legg igjen en kommentar