Å være medlem på en plass med felles kontorplasser, bare for å sette seg ned med hodetelefonene og lukke verden ute? Det kan være en fin måte å være produktiv på. Men du vil kunne gå glipp av flere gode muligheter til å utvide virksomheten din.

Et godt nettverk, veien til suksess for din virksomhet.

Fordelen med å jobbe i et delt kontorlandskap er muligheten til å danne sosiale og profesjonelle nettverk gjennom de spennende menneskene man møter der.

Det kan vise seg at nettverksbygging både kan skaffe kunder og samarbeidspartnere. Så husk kjære Coworker å gi et godt førsteinntrykk! Hvem vet, kanskje får du også varige venner.

 

Hvorfor en kortfattet salgspitch er viktig.

Om den ikke allerede har vært der, kommer dagen hvor du får spørsmålet alle får i løpet av livet “Hva driver firmaet ditt med?” Hvis du ikke allerede har svaret klart, er det nå tiden er inne for å øve inn «salgspitchen» din.

Siden ingen vil bli kjent som “typen som markedsfører som en innpåsliten bruktbil-selger” når alle prøver å få ting gjort på jobben, må man forsøke å være respektfull når man sprer bevissthet rundt virksomheten sin.

Å være i stand til å gi en kortfattet, lett å forstå og minneverdig beskrivelse av seg selv og hva ens virksomheten driver med, vil bidra langt med å spre det gode ord om bedriften din.

Gjør det som et mål å introdusere deg til alle på GoWorks kontorplasser de første dagene.

Å treffe kolleger skjer ofte naturlig i det man henter en kopp kaffe, spiser lunsj eller oppholder seg i fellesområdet.

Man trenger ikke skamme seg for å ta en tur bort til nye kollegers kontorplass de første par dagene og introduser seg. Gjør deg komfortabel med rollen og folk vil huske deg som et vennlig ansikt.

Dette vil gjøre deg mer minneverdig neste gang en kollegas bekjent eller venn er på utkikk etter en bestemt tjeneste bedriften din tilbyr. Pass samtidig på å vise at du setter pris på at kolleger kan komme bort og stille spørsmål om de lurer på noe.

Her er 5 tips til når du møter nye ansikter.

Slå av en prat!

Picasso ble ikke født kunstner! Kunsten å kunne «smaltalk» er noe de som er gode på det har øvd på hele livet.  Øvelse gjør mester! «Smaltalk» er noe alle bør kunne i alle fall litt av.

Å ha en god samtale uansett emne er viktigere enn å fyre løs med «salgspitcher» og promoteringer.

Tjeneste for tjeneste!

Veien til å skape gode nettverk handler ikke om å gni seg griskt i hendene som Onkel Skrue, mens du pønsker ut hvordan du kan selge deg selv for egen vinning, koste hva det koste vil.

Se heller etter anledninger og mulighetene du har for å berike andre med ditt nettverk. Venner og bekjente, kanskje kjenner du mennesker som kan være interessert i din kollegas tjenester?

Vi lever i en verden hvor man gir og får. Du kan regne med at din kollega vil huske og gjengjelde tjenesten når vedkommende har mulighet.

Del dine kunnskaper og erfaringer!

Du trenger ikke å gi fra deg forretningshemmelighetene dine som om det skulle være julaften. Men å dele noe av kunnskapene dine kan ikke bare hjelpe en medarbeider, men også føre til fremtidige gevinster for din virksomhet.

Det er høyst sannsynlig at med denne metoden vil du på et tidspunkt være på mottakersiden av nyttig kunnskap og erfaringer også her.

Passiv promotering gjør jobben for deg!

Skaff deg visittkort, del ut kortene når anledningen byr seg.

I dag kan man også bestille andre nyttige kontorrekvisita som penner, post-it lapper og annet med firmainformasjon. Del disse villig ut på GoWorks kontorplasser, da folk ofte har behov for dette. La tingene promotere virksomheten din når du ikke er tilstede.

Hold en dør åpen!

Vi forstår det – ting er nødt til å gjøres. Noen ganger må du bare beholde hodetelefonene på, kutte alle distraksjoner for å bli raskere ferdig.

Men å hele tiden signalisere at du ikke vil bli snakket med, kan sende feil signal, det kan gjøre at folk slutter å inviterer deg til å være en del av nye prosjekter eller samarbeid.

Med dette ønsker vi velkommen til konseptet Coworking og velkommen til GoWork Kontorplasser.

Stikkord:

Legg igjen en kommentar