Hva du kan forvente av et Coworking-space?

1. Hva er medlemskapsalternativene og hvor mye koster det?

Pris er viktig for de fleste, GoWork kontorplasser har flere valg av medlemskap. I Coworking er det gjerne forskjellige priser for medlemskapene, og hva slags rekvisita en ønsker kan variere prismessig.

Det er viktig å stille spørsmål ved hva slags plass og medlemskap du trenger for å jobbe effektivt.

 • GoWork tilbyr drop in (Hot-desk) om du ikke er i behov av fast plass.
 • GoWork tilbyr faste plasser til deg som ønsker å ha noe fast å komme til, her er det ofte også skapplass og andre lignende fasiliteter som følger med for enkel oppbevaring.
 • GoWork tilbyr private kontorer en mulighet for deg som måtte ønske et mer skjermet miljø å jobbe i. Med mulighet for å låse kontoret når en forlater det.

Skal du leie et ordinært kontor, er det dessverre ofte med høye utgifter. Ikke bare er leieprisen høy, men du må også kunne skaffe møbler og kjøpe nødvendige ting til kontoret.

Pengene du sparer på å velge Coworking kan du putte inn andre steder i bedriften din.

2. Hva kan jeg forvente av utstyr på et Coworking-space?

Coworking er deling, deling av ideer, ressurser, ferdigheter, internett og kaffe.

Coworking er et konsept i sterk vekst!

«Innen 2022 er det estimert at det vil finnes over 5 millioner medlemmer og over 30000 Coworking-spaces over hele verden» (dette i følge Global Coworking Unconference Conference). Her hjemme er også Coworking konseptet i sterk vekst.

Her er en liten sjekkliste når du skal snuse deg ut en potensiell ny arbeidsplass! (Se også hva vi kan garantere lenger ned!).

 • God og rask internettilgang bør være noe du kan forvente. Dette er noe å ha i bakhodet når du snuser på et passende sted, vi kan vel enes om at treg nettilgang er bånn i bøtta? (Psst. Vi i GoWork garanterer rask internett).
 • På de fleste Coworking-spaces er og bør det være felles kjøkken, kantine, eller lignende. Her kan du lage mat og drikke, kjøpe snacks eller lignende og nyte maten.
 • Printere, scannere og slikt står klart til bruk for alle medlemmer.
 • Ekstra oppbevaringsmuligheter er tilgjengelig etter medlemskapstype.
 • Whiteboards, prosjektor og andre ting til møterommet.

GoWork Kontorplasser garanterer!  

 • Super rask Wi-Fi.
 • Felles kjøkken.
 • Kopimaskin, scanner, printer.
 • Oppbevaringsmuligheter tilgjengelig etter medlemskapstype.
 • Gratis Kaffe/Te.

3. Hva er forpliktelsene mine?

Noen aktører lar deg prøve ut plassen for en kortere tid, sånn at du skal kunne vite om du trives eller ei før du melder deg på, det er jo flott tenker du MEN, her er det vanlig med bindingstid, og oppsigelsesfrister!

Uansett om du liker din nye arbeidsplass nå, kan jo situasjonen endre seg i fremtiden, kanskje må du flytte på deg før du aner det. Det er nyttig å finne ut at avtalen du inngår med ditt Coworking-space er det rette for deg.

Du har kanskje hørt om støttemedlemskap slik det ofte omtales i negativ forstand på treningssentere? Kanskje kjenner du deg igjen i å betale for et medlemskap du ikke benytter deg av, fordi du bandt deg til en periode for å få det billigere?

GoWork har ikke bindingstid! Hos GoWork slipper du den kjipe bismaken det er å måtte forholde deg til bindingstid og oppsigelsesfrister.

4. Hva med lydnivået?

Eller skal vi si «støynivået», det er med på å avgjøre hvor effektivt hver enkelt av oss jobber, er du av typen som trenger total stillhet, eller kan du leve med litt bakgrunnsstøy? Dette er viktig å ha klart og kan avgjøre hva man får ut av sitt Coworking-space.

I fellesområdet med Drop-in plasser, kantine og sittegrupper pleier det å være mer lyd (Telefonsamtaler, konversasjoner, musikk og annen lyd).

Cowokring-spacet er et sted for ansvarsbevisste men lekne mennesker.

Noen aktører tilbyr samtalerom for private telefonsamtaler, andre ikke. Det lønner seg å komme innom, for en omvisning eller et besøk.

GoWork garanterer:

 • Samtalerom for private telefonsamtaler.
 • Møterom.

5. Hvordan er belysningen?

Dette er som lydnivået lett oversett.

Er du av typen som liker naturlig lys, eller foretrekker du det dunkelt opp mot mørkt? Uansett hvilken ende av belysningsstyrken man foretrekker, lønner det seg å finne et Coworking-space som matcher behovet du har for belysning.

GoWork tilbyr: 

 • Gode lysforhold fra vinduer og belysning.

6. Hvordan er atmosfæren?

Dette er selvfølgelig avhengig av Cowokring-spacet, og varierer stort. Noen steder er super-sosiale og hos andre sitter man stort sett dypt i sin egen private sfære.

Noen synes det er hyggelig å møte andre mennesker og går aktivt inn for å skape nettverk og sosialisere. Andre igjen kan trives godt med kun å ta lunsj sammen med de andre for så å trekke seg tilbake til seg selv.

Her er det nok bare du som vet hva du trives best med. Det kan fort prege hele stedet hva slags vaner medlemmene har.

En annen faktor er renhold og luftkvalitet. Luftkvaliteten er veldig viktig for trivsel og helse (Hvem liker vel dundrende hodepine på grunn av dårlig luft). Dette gjelder også renhold, det moderne mennesket tilbringer det meste av tiden innendørs og enkle ting som disse kan være avgjørende når du skal jobbe.

Velg derfor ut et sted der atmosfæren er hyggelig og som ønsket.  GoWork har super atmosfære, kom å sjekk det ut selv!

7. Hvem er de andre medlemmene?

Kolleger er viktig! Det får du på en måte på et Coworking-space også. Her har du mulighet til å finne mennesker som deg og folk i samme bransje. Mulighetene for samarbeid på tvers av bransjer kan også være gull verdt!

Kanskje er du skribent, og ser potensialet i et samarbeid med en fotograf eller andre kreative medlemmer?

Eller kanskje kan du få nye kunder gjennom kontaktene dine, de nye du har fått som Coworker?

Dette er bare eksempler på noen av fordelene.

Husk at en skal jobbe i samme lokale som disse menneskene ukentlig om ikke daglig. Det er viktig at du ikke føler deg som “En gullfisk i et akvarie med bare pirayaer” å trives med menneskene bør være øverste prioritet når du velger ditt Coworking-space.

GoWork har de kuleste folka!

8. Hva slags type eventer arrangeres

De fleste aktørene i Norge arrangerer gratis eller betalende arrangementer, workshops, nettverksmøter, sammenkomster, eller fredagspils for alle medlemmer.

Spør om du kan få se event kalenderen og sjekk om det er noe som appellerer til deg.

Blir det bare distraksjoner fra jobben? Om du er introvert eller supersosial, det kan jo bli for mye av det gode for noen.

Her lønner det seg å undersøke hvor arrangementene finner sted. Avholdes de eksternt kan det jo være en fordel, da du slik kan velge om du vil delta eller ikke.

Felleskap hos GoWork:

 • Arrangementer og / eller workshops.
 • Lounge / Chill-out område.

9. Hvordan er kaffen tilgjengelig?

Dette høres kanskje betydningsløst ut, men for mange er kaffe et must og koffeinet en avhengighet for å fungere på morgenen og ellers i hverdagen. Sjekk derfor ut hva slags kaffe tilgang som finnes. Tilbyr stedet kaffe på noen som helst måte, eller må en stille med sin egen?

Dette vil selvfølgelig variere fra sted til sted, noen har valgt å sette opp kaffemaskiner for individuell trakting, andre tilbyr kaffemaskiner mot betaling.

Tilbud hos GoWork: 

 • Gratis kaffe / te.
 • Gratis drikkevann.
 • Kjøkken.

GoWork har også satt opp kaffemaskiner til utlån for individuell trakting.

10. Hvordan kommer jeg meg til mitt Coworking-space?

De aller fleste har oppstillingsplasser for bil og transport, det har også GoWork.

Om du derimot ikke har bil, er tilgangen på offentlig transport en viktig ting kunne planlegge. Hvordan er forbindelsen til ditt Coworking-space?

Spørsmål du bør stille deg og kunne finne ut av: Er det lett å komme seg fra a-b? Hvor lang tid vil pendleturen ta for meg hver dag, må jeg skaffe meg et månedsabonnement, kan jeg ta sykkelen i bruk hele eller deler av veien?

Velkommen innom ett av våres kontorlandskap!

Legg igjen en kommentar